Young Minds Scholenfestival

Young Minds Scholenfestival groot succes

In februari vond het eerste interscolaire scholenfestival plaats: de opvolger van 9 jaar Podium Talentenloods met nieuwe naam het Young Minds Scholenfestival.

Het festival dat op het Maartenscollege werd gehouden was gelijk een groot succes. Maar liefst 8 VO-scholen hebben deelgenomen aan muziek, debat, kunst en techniek. Diverse partners gaven workshops en waren aanwezig met informatie om jeugd te enthousiasmeren voor mogelijkheden om je talent te ontwikkelen.

Wethouder Marcel Belt overhandigde de eerste twee bekers aan de bedenkers van de naam van het festival. Thema van het festival was de 17 SDG’s: duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN voor 2030.

Er was een heuse expositie met Kunst en Techniek-inzendingen. De 1e prijs voor 2D ging naar het ‘s Gravendreefcollege Leidschendam, de 1e prijs 3D naar Yuverta Westvliet. Het Veurs Lyceum won de 1e prijs voor Foto. Het Grotiuscollege won de Publieksprijs voor Film. De 1e prijs voor Techniek ging naar het Veurs Lyceum voor de inzending Hittestress Koningin Julianaplein en de 2e prijs voor de Bank van het Corbulocollege. Novum won het finale debat van Maartens.

Tot slot werden de prijzen bekend gemaakt voor Muziek. De eerste prijs is gewonnen door Thomas Maljers van het Gymnasium Novum. Hij zong het prachtige nummer ‘As it was’. De uitzending van het YMS scholenfestival is in het weekend van 1/2/3 maart om 20.00 uur op Midvliet.nl. De finalisten zijn te zien en te horen op het Finalistenpodium in Theater Ludens op donderdagavond 25 april om 19.30 uur. De opbrengst gaat naar een goed doel dat door de finalisten zal worden bepaald. Op de website van talentenloods.nl staat het overzicht van de prijswinnaars.

Met dank aan de Gemeente Leidschendam-Voorburg, Spinoza Scholengroep, het Van Ravesteyn Fonds, alle partners en in het bijzonder het Maartenscollege voor het mogelijk maken van het Young Minds Scholenfestival.

Bron: Talentenloods, Angelique Schipper en het Maartenscollege, organisator Ferry van der Klaauw
Foto:  PR
Door: Lisette Remmerswaal